banner

Dødsboer

breaker.png

Arv er ikke kun jura og jordisk gods. Det er også dybe, stærke følelser, der viser sig, når arven skal deles.

 

Når en person dør, skal boet efter ham eller hende gøres op, så arvingerne kan få deres, eventuelle kreditorer kan få deres penge, og de efterladtes nye situation kan komme juridisk og økonomisk på plads. Derfor skal den afdødes værdier, kaldet dødsboet, gøres op, om man skal "skifte bo".

 

Et dødsfald medfører at de efterladte skal tage rigtig mange beslutninger. Beslutningerne kan være svære at overskue og også have store økonomiske konsekvenser. 

 

 

Hvad kan Familieretskontoret hjælpe med?

Forberedelse til eventuelt møde i skifteretten

Hvis du kommer til os inden mødet i skifteretten, kan vi "klæde dig på" til mødet, så du ved, hvad du skal medbringe, hvilke oplysninger der skal frem osv. 

 

Familieretskontoret tilbyder et sådant formøde gratis.

 

Hvis du vælger at bruge advokat fra starten, kan du helt undgå at skulle til møde i skifteretten.

 

Valg af skifteform

Der er forskellige måder at skifte et dødsbo på. Der er stor forskel på de konsekvenser, de forskellige bobehandlinger har, f.eks. hvad angår skatten. Vi vil altid anfale dig at kontakte os, så alle efterladte og arvinger får en ordentlig rådgivning om, hvad der passer bedst. Skifterettens vejledning herom er ofte ikke så dybdegående, som den rådgivning, du kan få hos os.


Praktiske spørgsmål

Da vi har mange års erfaring med behandling af dødsboer, kan vi rådgive om praktiske spørgsmål, såsom hvornår man må rydde boligen?, hvad med regninger der kommer?, hvem gør hvad? osv.

 

Opgørelse af boet

Opgørelse af boet kan være svært og kompliceret, hvis ikke man kender reglerne til bunds.

 

Familieretskontoret er specialiseret i behandlingen af dødsboer, og kan derfor hjælpe dig med opgørelsen. Vi giver altid en fast pris på forhånd.