banner

Separation og skilsmisse

breaker.png

Hvis jeres forhold går i stykker, kan I blive separeret. Fra 1. juli 2013 er det nu blevet muligt at blive skilt med det samme, hvis I er enige om det. Ellers har I ret til skilsmisse efter 6 måneders separation.


Hvordan foregår separation og skilsmisse?

De fleste bliver separeret og skilt af Statsforvaltningen. Det kræver kun, at I er enige om beslutningen og grundvilkårene, eller at I kan blive enige om det under Statsforvaltningens behandling af jeres sag. Kan I ikke det, skal sagen i retten.
 

Først skal I sende en ansøgning om separation/skilsmisse til Statsforvaltningen, da alle sager om separation/skilsmisse skal starte der. Når I er blevet separeret, bliver I kun skilt, hvis I søger om det. Ellers fortsætter I med at være separeret på ubestemt tid.
 

Fortsætter I med at bo sammen, eller finder I sammen igen, bortfalder separationen. 
 

I kan ikke ophæve en skilsmisse. I må derfor gifte jer igen, hvis I på ny vil være ægtepar.

 

 

 ∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

 

 

Over 15.000 par gik fra hinanden i 2012. Rigtig mange af dem har børn. Inden skilsmissen går i fisk, kan det være en stor hjælp at tale med en familieadvokat. For en ting er at dele ejendele, en anden er at kunne samarbejde og skabe gode nye rammer for børnene.

Mange tror, at det er dyrt at gøre brug af en familieadvokat - men du kan vælge at købe et rådgivningsmøde og få overblik over din situation.

 

Bestil et rådgivningsmøde. Fast pris oplyses inden mødet. Ring 70 22 49 49.

 

§1. Del ordentligt – del det hos os.